Taastrup Idrætscenter

Sportshal

TIC Logo

Hos Taastrup Idrætscenter ønskede man at opnå energibesparelser, mindre vedligehold og bedre belysning med fuld styring i tre store sportshaller og to mindre sale.

Encepa stod for opsætning af i alt 187 NeoLight 1500 armaturer i de tre haller samt 75 LED Paneler i de to sale, som også fik renoveret loftet. Alle armaturerne er fuldt DALI styrbare, så lyset kan styres fra iPad overalt i centret. I hallerne er de aflange armature placeret på langs af og imellem badmintonbanerne, så spillerne ikke blændes. Der kan nu opnås 700-1.000 lux på banerne, som dog dæmpes til omkring 350 lux i hverdagen. I hallerne er der også konstrueret specielle mål- og indløbs-scenarier, der skaber en spændende effekt under f.eks. håndboldkampe.

Encepa tog hånd om projektet fra start til slut og leverede rådgivning, lysberegninger, energiregnskab samt installation i samarbejde med Spot Installation i ét samlet projekt. 

Taastrup Idrætscenter har, udover en 2-3 dobling af lyset, opnået en samlet energibesparelse på omkring 62%, svarende til over 115.000 kWh om året. Encepa stod endvidere for at indhente et energisparetilskud via Ørsted på kr. 33.000 til centret.

PlantegningWEB_Tegnebræt 1
TIC
IMG_0579_5

Demo af mål- og indløbslys

Der er defineret en række forprogrammerede lysscenarier, som er særligt nyttige i forbindelse med events og kampe og som aktiveres med et enkelt tryk på en iPad.

Assign a menu in the Right Menu options.